Život je igra – igrajte se!

U želji da kvalitetno i edukativno provedete svoje slobodno vrijeme, u Mozgaonici vas čeka open space pametna igraonica u koju mogu doći svi – obiteljski, samostalno ili u grupi te igrati više od 250 pametnih igara koje zahtijevaju puno mozganja, poput najpoznatije svjetske mozgalice tangrama, pentomina, testa ljubavi, piramide i mnogih drugih. Neke su igre u XXL veličini, pa njihovo rješavanje aktivira cijelo tijelo, dok su druge obiteljske (npr. Chinese checkers, Barikade, Mankala, Domino) tako da svatko može pronaći nešto za sebe, ali i za obitelj. Pametna igraonica otvorena je svaki dan od 9 do 22 sata za sve posjetitelje.

Mozgaonica je jedinstveni edukativni centar u svijetu namijenjen svima, bez obzira na dob. Radi se o potpuno novom konceptu koji kroz više od  250 drvenih igara, slagalica te različitih mozgalica i zagonetki, omogućuje zabavno, kvalitetno i poučno provođenje slobodnog vremena. U Mozgaonici posjetitelji imaju priliku stimulirati svoj mozak i održavati ga u kondiciji kroz igru i zabavu uz stručno osoblje koje im pomaže oko rješavanja igara i primjene naučenog u svakodnevnom životu. Cilj je kroz didaktičke igre usmjeravati djecu da otkriju i ostvare svoje potencijale, razviju sposobnosti kreativnog razmišljanja i nauče kako donositi odluke koje će pozitivno utjecati na njihov život.

Tko sve može mozgati?

Bez igre nema nauke! Didaktičke igre pomažu djetetu da ostvari svoj potencijal i potiču kreativno razmišljanje. Pametna igraonica zabavit će svako dijete, jer uz preko 250 pametnih igara, zabave sigurno neće nedostajati.
Najljepše je kada je obitelj na okupu, a ako pritom zajedničke trenutke provodi na zabavan i edukativan način, onda je to doista kvalitetno provedeno vrijeme.
Iskustvo rada s djecom jasno pokazuje kako je najbolji oblik učenja onaj kroz igru i zabavu. Zato je cilj Mozgaonice pružiti mjesto na kojem će se u ugodnoj i razigranoj atmosferi stjecati nova znanja i poticati kreativno razmišljanje igranjem zabavnih i stimulativnih igara. Vjerujemo da će svaki učitelj, profesor ili ravnatelj prepoznati naše programe i poželjeti ih uvrstiti u program školskih izleta i terenskih nastava. Naši će mentori veselo društvo rasporediti u manje tematske grupe te ih tijekom igre upoznati s mnoštvom korisnih edukativnih informacija iz različitih područja. Djeca će se zabaviti, natjecati i proširiti svoja znanja.
Tko kaže da u igri ne mogu uživati sve generacije? Znate li da mozak prosječno gubi oko 7000 neurona na dan? Upravo su se slagalice i mozgalice pokazale kao iznimno učinkovit način održavanja mozga u kondiciji, posebno kod pripadnika starije odrasle dobi. Mozgaonica je pravi fitness centar za vaš mozak.
Osobine pojedinaca i odnosi unutar tima najbolje se prepoznaju kroz natjecateljske igre. Mozgaonica je odličan izbor za team building ili kao dio redovite edukacije na temu rješavanja sukoba, komunikacijskih vještina, organizacije vremena, itd.
Naš program nudi brojne mogućnosti i ideje za inovativno i poticajno provođenje nastave, a koje ćete kasnije moći primijeniti u radu s djecom. Kako uklopiti društvene igre i razne mozgalice u nastavu? Kako ih iskoristiti za učenje socijalnih i kognitivnih vještina? Kako kroz igru probuditi djetetovu znatiželju i motivirati ga na učenje? Odgovori  i nove ideje Vas čekaju u Mozgaonici!

Zaključimo, mozgati mogu svi…
samostalno, u paru ili timski!

Očekuje vas puno mozganja i još više zabave.
Čekamo Vas u pametnoj igraonici – Mozgaonici.