Prijave za radionice

Molimo da u prijavnici popunite sve potrebne podatke kako bismo vas mogli informirati o daljnjem postupku prijave na Think&Solve radionice za djecu. U slučaju dodatnih pitanja vezano za prijavu na radionice, pročitajte “Najčešća pitanja” ili nas kontaktirajte putem maila na info@mozgaonica.hr i telefonom na 01 7999 609 ili 091 9422 007.
Bilo da se želite prijaviti na jednu ili više radionica, ispunite prijavnicu u nastavku, u kojoj ćete pronaći aktualne termine. Nakon zaprimanja vaših prijava i formiranja grupa, primiti ćete mail s potvrdom termina radionice i ostalim potrebnim informacijama (način plaćanja, potencijalni popusti i sl).

Termini za koje se dijete prijavljuje (možete odabrati 1 ili više termina radionice, na prvoj radionici dijete će se upoznavati s igrama, dok će kroz kasnije radionice razvijati strategije, smišljati nove oblike, izraditi vlastitu igru itd.).

Termini - TRAVANJ 2017 (odaberite željeni datum i vrijeme)
/ Proljetni praznici

Četvrtak, 13.4.2017.

Srijeda, 19.4.2017.

Četvrtak, 20.4.2017.

Petak, 21.4.2017.

[recaptcha]

Radionice za djecu (4-18 godina)
— trajanje: 2 školska sata (uz stručno vodstvo Mozgaonice)
— cijena 1 radionice:
80 kn (40 kn po školskom satu)

U cijenu su uključene mozgalice, radni listovi i ostali potrebni radni materijali za svakog polaznika. U slučaju prijave jednog polaznika na više radionica, Mozgaonica odobrava popust (za više informacija pišite nam na mail info@mozgaonica.hr).
NAJČEŠĆA PITANJA
Ako prijavljujete više djece na jednu radionicu, molimo vas da ispunite po jednu prijavu za svako dijete. U slučaju da prijavljujete 5 ili više djece, za vas imamo povoljniju opciju grupnih radionica na linku

Dijete možete prijaviti na više radionica u jednome danu. U tom slučaju, molimo vas da za svaki termin u istome danu ispunite novu prijavu i u napomene (na kraju prijava) navedete da će dijete doći na više termina kako bismo za svaki mogli pripremiti drugačije zadatke i mozgalice.

Dijete možete prijaviti na više radionica u različitim danima na način da u prijavi označite dane i termine u tim danima na koje će dijete doći. Molimo vas da u tom slučaju u napomene (na kraju prijave) naglasite da će dijete doći na više radionica i navedite broj radionica za koje se dijete prijavljuje kako bismo mogli pripremiti nove zadatke i mozgalice za svaku iduću radionicu.

U slučaju prijave djeteta na više radionica, Mozgaonica odobrava popust, a za više informacija možete nam pisati na info@mozgaonica.hr

Mozak je naš najvažniji organ kojeg je, kao i mišiće, važno vježbati. Iako je redovita vježba najučinkovitija, za sve one koji nisu u mogućnosti trenirati mozak na tjednoj bazi tijekom cijele godine prateći Think&Solve edukacijski program, Mozgaonica u Ilici 62 organizira Think&Solve radionice u trajanju od dva školska sata za djecu u dobi od 4 do 18 godina.

Slagalice, zagonetke, strateške mozgalice i društvene igre u pozitivnoj i ugodnoj atmosferi najbolji su motivatori za brušenje naših mentalnih vještina. Naši licencirani edukatori prilagodit će zadatke ovisno o dobi i prethodnom iskustvu polaznika.

Na početnim radionicama učenici će proučavati jednostavnije mozgalice, dok u narednim radionicama težina zadataka raste kako bi se koncentracija i ostale kognitivne vještine nastavile razvijati.

Svaka radionica temelji se na PDT (play-discuss-transfer) metodi. Unutar jednog školskog sata prvo se igramo, odnosno slažemo slagalicu, rješavamo zagonetku ili igramo društvenu igru. Za vrijeme i nakon igre raspravljamo o mogućim strategijama, uspoređujemo metode rješavanja problema i njihovu učinkovitost za pojedinu igru, iznosimo osjećaje i misli koje su nam se javljale tijekom faze igre. U trećoj fazi sata mozgalica se povezuje sa sličnim pojavama i spoznajama iz različitih područja: od biologije i matematike do psihologije i logike. U fazi primjene također se učw konkretne vještine koje nam mogu pomoći u rješavanju problema i donošenju odluka (primjerice tehnike opuštanje u stresnim situacijama, npr. kada rješavamo neki problem pod vremenskim pritiskom ili kada javno nastupamo/objašnjavamo pred grupom).

Prve mozgalice s kojima će se djeca susresti su Tangram i Mankala. Tangram je jedna od najpoznatijih i najstarijih slagalica porijeklom iz Kine. Od samo 7 dijelova – geometrijskih likova, može se oblikovati preko 6500 različitih likova (životinja, predmeta, ljudi i sl.). Mankala je drevna afrička društvena igra u kojoj djeca premještaju pikule slijedeći jednostavna pravila. Cilj je skupiti što više pikula u svojoj blagajni, a u pozadini igre krije se zanimljiva strategija.

Osim slagalica i društvenih igara, djecu će dočekati i razne pitalice, zagonetke i zadaci primjereni njihovoj dobi, a istovremeno zanimljivi i poticajni te usmjereni na razvoj divergentnog razmišljanja.

Naši edukatori svakome će djetetu individualno prilagoditi program i zadatke, ovisno o dobi i interesima djeteta. Na početnim radionicama učenici će proučavati jednostavnije mozgalice, dok u narednim radionicama težina zadataka raste kako bi se koncentracija i ostale kognitivne vještine nastavile razvijati.

Za sve informacije molimo da nas kontaktirate putem maila na info@mozgaonica.hr i telefonom na 01 7999 609 ili 091 9422 007.