Loading...
O Mozgaonici 2017-11-26T17:00:09+00:00

Mozgaonica je…

 • Pametna igraonica za djecu, mlade i odrasle
 • Mjesto gdje istražujemo preko 250 mozgalica i kroz mozgalice učimo o sebi (vidi MOZGALICE)
 • Mjesto gdje se zabavljamo i učimo istovremeno kroz Think&Solve edukacijski program (vidi EDUKACIJA ZA DJECU)
 • Mjesto gdje odgajatelji, učitelji i profesori stječu nove vještine i znanja u radu s djecom (vidi EDUKACIJA ZA PROFESORE)
 • Mjesto gdje školske grupe mogu iskušati kako je to učiti kroz igru i mozganje (vidi ŠKOLSKI POSJETI)
 • Mjesto nezaboravnih rođendanskih proslava (vidi ROĐENDANI)
 • Organizator uzbudljivih pametnih teambuildinga (vidi TEAMBUILDING)
 • Najbolji dodatak na raznim eventima (vidi EVENTI)
 • Sve navedeno

Mogućnosti su neograničene, za male i velike. Mozgaonica će za svakoga pripremiti mozgalice koje će u potpunosti zaokupiti vašu pažnju i odvojiti vas od svakodnevnih briga i tehnologije.

Slaganje slagalica, rješavanje zagonetki i igranje društvenih igara najbolja su razbibriga jer ujedinjuju zabavu, učenje i vježbu mozga. Mozgalice bude razne emocije koje nas obuzimaju, a kroz mozganje učimo o samome sebi pa tako upoznajemo:

 • kako razmišljamo, tj. koje nas prepreke u razmišljanjima ograničavaju da dođemo do rješenja
 • kako reagiramo na prepreke
 • kako funkcioniramo u timu
 • koji je naš dominantni način rješavanja problema
 • koje vještine trebamo dodatno razvijati i kako, a koje su nam vještine jaka strana
 • koje nam osobine ličnosti pomažu, a koje odmažu u rješavanju mozgalica/problema
 • kako naše emocije utječu na rješavanje mozgalice.

Istražite što vam nudimo!

Ministarstvo znanosti i obrazovanja – Mišljenje o edukativnom programu Mozgaonice (Think&Solve)

Komentari roditelja…

“Nama je bio gušt surađivati s vama i raduje nas što smo upoznali tako mlade i sposobne ljude koji svojim znanjem, trudom i dobrom voljom znaju približiti djeci i najzahtjevnije zadatke. Ovo ljeto s nama smo nosili tangram, damu, mastermind… i kad bismo bili s društvom, svi su rado mozgali s Franom! Bilo je fora vidjeti djecu raznih uzrasta (a i odrasle) da ostave igrice na mob i zajedno razmišljaju kako sastaviti helikopter, pogoditi boje …., pun pogodak!”
Roditelj polaznika Think&Solve edukacijskog programa, (učenik 3. razreda)
“Program je djeci vrlo zabavan i poticajan. Obožavaju slagalice, timski rad i otkrivanje novoga. Izražavaju svoje mišljenje, razgovaraju o temama koje ih zanimaju (npr. vulkan, uragan) i igraju se. Zadovoljni su kada doma donesu tangram ili nešto slično što su sami napravili. To je aktivnost koju oni nikad ne bi željeli preskočiti. I dodatno, djeca ne bi ništa mijenjala u programu: da mogu dolaziti svaki dan, oni bi, te najvažnije od svega – sviđaju im se zadaci, odnosno zanimljivo im je.”
Mama polaznika Think&Solve edukacijskog programa, (predškolac i učenica 2. razreda)

Komentari djece…

“Ja volim Mozgaonicu jer mi se sviđaju slagalice i listići koje dobivam. Igramo zabavne igre (skriveno blago, budi brži igra), gađamo se loptom, mozgamo zajedno i na kraju igramo što želimo.”
Polaznica Think&Solve edukacijskog programa, (učenica 2. razreda)
“Volim zadatke, a na kraju Mozgaonice gledamo videa. Gradim tornjeve i radio sam domina koja se ruše.”
Polaznik Think&Solve edukacijskog programa, (predškolac)

Komentari polaznika edukacije za profesore/odgajatelje…

“Edukacija je izuzetno zanimljiva, u zabavnim situacijama najlakše se uči. Materijali su bogati i estetski privlačni. Povezivanje svake igre s pričom/nastankom korisno je i ostane u pamćenju. Voditeljice zabavne, iskusne i drage 🙂 Hvala!”
Polaznica osnovne edukacije za odgajatelje i profesore
“Mozgaonica je odgovor na pitanje kako pomoći djeci da se zabave, a da nisu ispred ekrana, pri tom razvijajući važne vještine kao što su koncentracija, ustrajnost u radu, kreativnost, donošenje odluka… Upravo zbog velikog broja ciljeva koje ovaj program omogućuje zaputila sam se u Zagreb da vidim kako se to može postići naizgled jednostavnim drvenim igrama. To su igre koje te mame da ih isprobaš i u potpunosti okupiraju pažnju upravo zato što samo izgledaju jednostavno.
Odmah sam odlučila pokrenuti program u BiH. Pitanje stručne i pri tom izuzetno ljubazne voditeljice programa, Ivane Herceg: “A koju ste strategiju koristili da riješite zadatak?” pojasnilo mi je suštinu metode PDT (play, discuss, transfer) koja ima za zadatak naučiti nas da promišljamo o svojim postupcima i naučimo ih prezentirati drugima, a potom ih primijeniti u sličnim situacijama. Iako sam nastavnik predškolskog odgoja i profesor pedagogije, ljubav prema ovim igrama upotpunila sam činjenicom da svako od mojih četvoro djece uzrasta od 8 do 16 godina podjednako uživa u igrama.
Moja poruka i djeci i odraslima je: “Probajte doći samo jedan put!”
Amira Zubčević, voditeljica Mozgaonice u Sarajevu i profesorica Think&Solve edukacijskog programa