Inovativan edukacijski program

Učitelj ste, odgajatelj, stručni suradnik ili roditelj, a želite steći nova znanja i metode podučavanja? Think&Solve edukacijski program obuhvaća didaktička sredstva i raznolike aktivnosti s mozgalicama na temelju kojih možete nastavni sat ili sat učenja učiniti zabavnim te motivirati dijete na usvajanje znanja i istraživanje.

U igri sa slagalicama, društvenim igrama, zagonetkama i ostalim mozgalicama djeca su opuštena, zabavljaju se i raste njihova motivacija za rješavanjem problema. S druge strane, problemi nisu jednostavni i jasno definirani, već ih je potrebno analizirati problem kako bismo otkrili opći cilj, specifične ciljeve i strategije kojima se može doći do istih.

Think&Solve program temelji se na više od 250 mozgalica različitih vrsta (2D i 3D slagalice, društvene igre, zagonetke, pitalice, ring&string mozgalice, logičke igre) koje variraju od najjednostavnijih do najsloženijih. Aktivnosti su vrlo raznolike i prilagođene dobi, a obuhvaćaju ukupno 20 specifičnih ciljeva koji se odnose na razvoj kognitivnih, socioemocionalnih i motoričkih vještina (prikazani u Tablici).

Pozitivno stručno mišljenje o primjeni igara i edukacije u osnovnim i srednjim školama, ustupila je i Agencija za odgoj i obrazovanje istaknuvši primjerenost igara i aktivnosti u radu s darovitom djecom.

Također, do sada su nas kontaktirale škole s interesom da radionice, edukaciju profesora i stručnih suradnika, drvene mozgalice i edukacijske materijale Think&Solve programa prijave u sklopu EU projekata. I za Vašu školu ili udrugu rado ćemo napraviti individualizirani program i ponudu, javite nam se na mail: info@mozgaonica.hr ili na mobitel +385 91 9422 007.

Think&Solve edukacija
– osnovni paket

Za početak istraživanja mozgalica i njihovog uključivanja u rad s djecom preporučujemo osnovni paket Think&Solve – jednodnevnu edukaciju za 10 mozgalica (5 slagalica i 5 društvenih igara) koje su odabrane zbog svoje zanimljivosti djeci, ali i zbog mnoštva aktivnosti i načina korištenja svake od njih.

Primjerice, od dijelova Tangrama može se složiti preko 6.500 različitih oblika, od Pentomina se mogu složiti sva slova i brojke te igrati društvena igra. Mozgalice ujedno mogu poslužiti kao didaktičko sredstvo za vježbanje komunikacijskih vještina, razvijanja verbalnih vještina i vokabulara, razvoj metakognicije te za računanje opsega i površina geometrijskih likova ili učenje zakona fizike.

Osnovni paket uključuje:

— jednodnevnu edukaciju u trajanju od 8 sati (termin edukacije po dogovoru)

sve radne materijale potrebne za izvođenje edukacije: mozgalice, pisaći i crtaći pribor, itd.

učenje 10 mozgalica (5 slagalica i 5 društvenih igara): učenje pravila, strategije slaganja / društvenih igara, potpitanja kojima učenike usmjeravamo da sami dođu do rješenja

ideje za brojne raznolike aktivnosti s mozgalicama koje se mogu uklopiti u nastavu ili individualni rad s djecom; osnovnim paketom mogu se pokriti razne teme i područja te se mogu iskoristiti za nastavu tijekom čitave školske godine

edukacijske materijale koji obuhvaćaju:

objašnjenje mozgalice
oblike koji se mogu složiti
rješenja
objašnjenja strategije
radne listove za mozgalice
radne listove za DIY aktivnosti

osvježenja u pauzama

Cijena edukacije / osnovnog paketa iznosi 800 kn + PDV. Za više polaznika iz iste organizacije cijena je 800 kn + PDV za prvog polaznika te 400 kn + PDV za svakog idućeg polaznika.

Sa zadovoljstvom ćemo vam pomoći i zajedno pronaći najbolju verziju Think&Solve paketa za vašu organizaciju kako bismo što većem broju učenika omogućili da kroz rješavanje konkretnih problema i korištenjem pametnih igara u nastavi iskažu i razviju svoje kreativne i mislilačke potencijale.

Za sve informacije javite nam se na mail: info@mozgaonica.hr ili na telefon +385 91 9422 007.

Za sve informacije kontaktirajte nas mailom na info@mozgaonica.hr ili nam se javite na broj 01 7999 609.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja – Mišljenje o edukativnom programu Mozgaonice (Think&Solve)